De viață

10 legi adevărate ale karmei care trebuie respectate pentru a-ți schimba viața

Karma este echivalentă celei de-a treia legi a lui Newton: «fiecare acțiune are un feedback». Atunci când gândim, vorbim sau acționăm, noi trezim acea putere care poate să reacționeze într-un anumit fel.

Omul nu poate evita consecințele acțiunilor sale, însă el va suferi doar pentru că singur a creat condițiile pentru suferință.

Ce trebuie să știi despre regulile karmei pentru ca să nu îți fie frică și să te bucuri de viață?

1. Legea Motivului și a Consecinței

«Ce semeni aceea vei culege».

Dacă ceea ce ne dorim este fericire, pace, iubire și prietenie, atunci noi trebuie să fim fericiți, împăciuitori, iubitori și credincioși.

Odată și odată, în viață, roata se întoarce.

2. Legea Creației

Viața ne este dată cu un anumit scop.

Suntem unici în tot Universul, atât în interior cât și în exterior.

Ceea ce ne înconjoară ne dă cheia către starea noastră interioară.

Fii tu însuți și lasă-te înconjurat de oamenii pe care vrei să îi ai în viața ta.

3. Legea Împăcării

Nu vei putea primi ceva, dacă vei continua să renunți la acel ceva.

Dacă ceea ce vedem nu ne place, asta înseamnă că noi singuri ne-am fixat atenția la acest nivel și nu la unul superior.

4. Legea Creșterii

Trebuie să creștem sufletește. Anume noi trebuie să ne schimbăm, dar nu alți oameni, lucruri sau locuri care ne înconjoară.

Atunci când ne schimbăm viziunile despre cine suntem noi în inimile noastre, atunci viața va lua exemplu și se va schimba și ea.

5. Legea Responsabilității

De fiecare dată când ceva nu este în ordine în viața mea, ceva nu este în regulă la mine.

Suntem o oglindă pentru cei care ne înconjoară și ceea ce ne înconjoară este o oglindă pentru viața noastră.

Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața noastră.

6. Legea Legăturii

Chiar și ceea ce facem și pare neînsemnat are o legătură cu ceea ce se întâmplă în Univers.

Fiecare pas pe care îl facem ne duce către un altul, și așa mai departe și mai departe.

Cineva trebuie să pună temelia unei case pentru ca aceasta să fie construită.

Și primul pas și ultimul au o importanță deosebită deoarece ei sunt vitali în atingerea unui obiectiv.

Trecutul, prezentul și viitorul sunt legați.

7. Legea Concentrării

Nu poți să te gândești concomitent la două lucruri.

Atunci când atenția ta este direcționată către valorile sufletești, este imposibil să ai gânduri josnice, pline de furie și lăcomie.

8. Legea Acum și Aici

Dacă vei privi în urmă să analizezi ce s-a petrecut și să îți faci griji pentru ce se va întâmpla, ar însemnat să nu fii în stare să trăiești aici și acum.

Gândurile vechi, vechile modele de comportament și dorințele vechi ne limitează accesul către ceva nou.

9. Legea Schimbării

Istoria se va repeta până când nu ne vom învăța lecțiile care ne vor schimba drumul în viață.

10. Legea Răbdării și a Răsplății

Pentru fiecare reușită este nevoie de multă muncă și transpirație.

Adevărata fericire vine atunci când știm ce vrem să facem și atunci când știm că vom fi răsplătiți cum se cuvine.

Un articol pentru toate femeile – invata sa alegi pentru tine!

„Există două opțiuni principale în viață: acceptarea condițiilor așa cum sunt ele sau acceptarea responsabilității de a le schimba.” (Denis Waitley)

Tu. Tu, cea care citeşti acest articol eşti femeie, fiică, mamă, soţie, colegă sau femeie de afaceri.

Dar pe tine nu te defineşte un statut ci faptul că în jurul tău gravitează liniştea şi armonia căminului tău. Că tu ca femeie reprezinţi întruchiparea blândeţii şi înţelepciunii, iubirii şi sacrificiului.

Nu este uşor să fii femeie, de cele mai multe ori. Tocmai din pricina acestei asocieri cu sacrificiul în sine. Poate şi tu, ca şi mine, ai crescut într-un mediu în care ai învăţat că femeia trebuie să stea şi să îndure. Că dacă ai ales să te căsătoreşti cu un bărbat, trebuie să rămâi cu el de dragul copiiilor, să trăieşti prin ei, să uiţi de tine.

Chiar dacă soţul tău este abuziv şi te face să suferi, asta e, ai făcut o alegere. Rămâi pe front până la capăt. Chiar dacă am trecut prin asta ca martor şi o apreciez pe mama mea din tot sufletul, mi-aş fi dorit ca măcar o dată să aleagă pentru ea, nu pentru mine.

Stau şi mă gândesc ce aş fi făcut în locul ei. Dacă aş fi fost îndeajuns de curajoasă să aleg pentru mine. Şi zic curajoasă, nu egoistă pentru că nu egoismul ne ajută să ne trăim viaţa aşa cum vrem, ci curajul.

Curajul de a te rupe dintr-o lume care nu e perfectă, dar e tot ce ai, tăria de a o lua de la capăt când ai multe responsabilități care te leagă de oameni, de un stil de viaţă, de o realitate a ta.

Mi-am promis mie că nu o să las pe altcineva să aleagă pentru mine, dacă asta mă va ucide în interior. E atât de greşit să spui că trăieşti prin altcineva, când tu ai viaţa ta pe care ar trebui să o iei în propiile mâini, nu să o laşi să se joace altcineva cu ea.

Ai o singură viaţă şi trebuie să comiţi greşeli, să iei decizii bune, dar le faci pentru TINE! Căci ar fi păcat să trăieşti, dar să mori pe interior în floarea vârstei şi să ajungi un roboţel teleghidat.

Obisnuiesc sa spun ca viata are un scop pentru mine si eu am un scop pentru viata. Scopul vietii pentru mine, nu este determinat de alegerile marunte pe care le fac ci mai degraba de directia pe care o urmez in viata. Scopul meu pentru viata este sa traiesc autentic si in concordanta cu aceea fiinta sau voce interioara a mea.

Om frumos, opreşte-te din a mai asculta de oricine îţi spune să te mulţumeşti cu ceea ce ai, cu mediocritatea, cu abuzul, sau îţi cere să te supui doar pentru că „e mai bine aşa”.

Învaţă să spui “nu” atunci când cineva îţi spune ce să faci cu viaţa TA. Te îmbrăţişez.

„Ceea ce oamenii au capacitatea de a alege, au și capacitatea de a schimba.” (Madeleine Albright)

„Dăruieşte-i persoanei pe care o iubeşti: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce şi motive pentru a rămâne.” – Dalai Lama

Dragostea nu are nevoie de cuvinte multe. Dragostea este sau nu este. Cuvintele niciodată nu au atras dragostea şi nu au convins-o să rămână, să ştiţi, după cum nici tăcerea nu a alungat dragostea niciodată. Ba, dimpotrivă, multele cuvinte o golesc de frumuseţea ei. O dragoste cu multe cuvinte este ca o femeie frumoasă machiată. Nu are nevoie de lucrul ăsta, pentru că asta îi arată că are neajunsuri.

Nu trebuie să adăugăm nimic dragostei, trebuie să o ascultăm. Aşa că riscul dragostei este s-o exploatăm la nivelul ăsta conceptual, aşa…Să facem din ea o modă filosofică, pentru că vorbele multe despre un lucru care trebuie pur şi simplu făcut, devin o filosofie.

Hristos nu a făcut filosofie despre dragoste. Hristos a spus: Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Nu-i nici un fel de filosofie. Ce doriţi să vă facă vouă oamenii faceţi şi voi lor. E foarte, foarte simplu. N-o să găsiţi nicăieri cuvinte ascunse despre dragoste în Evanghelie, ieşite din gura lui Hristos.

Toate sunt atât de simple, încât nimeni nu le mai poate uita după ce le-a auzit o dată, chiar fiind ateu sau de altă credinţă. Toţi ateii ştiu că trebuie să iubeşti pe aproapele ca pe tine însuţi. Nu poţi să uiţi asta. Asta trebuie să ţinem minte.

Asta e porunca lui Hristos. Hristos nu ne-a spus să-i facem pe toţi ca noi, nu ne-a spus să-i facem desăvârşiţi pe alţii, ci pe noi, pe noi, fiecăruia dintre noi ne-a dat poruncă: Fiţi voi desăvârşiţi, precum Tatăl ceresc desăvârşit este, dar faţă de alţii a zis: Să-i iubeşti ca pe tine însuţi şi ce doreşti să-ţi facă ţie oamenii fă şi tu.

N-a mai vorbit despre desăvârşire. Dar ce dorim noi să ne facă oamenii? Să ne culce atunci când suntem obosiţi, să ne dea de mâncare când ne e foame, să ne ierte că ne-am supărat, să tacă atunci când strigăm şi aşa mai departe. Nu asta dorim, până la urmă?

Asta trebuie să facem şi noi cu ceilalţi, fără să le punem condiţii. Adică să fim ca şi cum n-am fi lângă celălalt, nu în sensul că să nu fim receptivi la nevoile lui, ci să nu-l strâmtorăm prin prezenţa noastră, să-i lăsăm libertatea lui, fiind gata să răspundem atunci când ne cheamă.

E mult mai simplu, deşi e foarte greu de făcut. Dar dacă nu poţi…dar mai bine taci, ăsta e riscul dragostei – să faci ceva greşit.

Părintele Savatie Baştovoi, Mănăstirea Noul Neamț

Descoperă 5 de citate despre iubire din care ai ce învăţa:

1. “Cu cât cineva judecă mai mult, cu atât iubeşte mai puţin.” – Honore de Balzac

2. “Iubirea adevărată începe de acolo de unde tu nu mai aştepţi nimic în schimb.” – Antoine de Saint-Exupery

3. “Dragostea nu e doar ceva ce simţi, este ceea ce faci.” – David Wilkerson

4. “Dragostea nu moare de o moarte naturală. Ea moare pentru că nu ştim cum să o alimentăm. Moare din cauză că devenim orbi, greşim şi trădăm.” – Anaïs Nin

5. “Cea mai bună dovadă a iubirii e încrederea.” – Joyce Brothers

„Le-aş dovedi oamenilor cât greşesc gândind că încetează să iubească atunci când îmbătrânesc, fără să ştie că îmbătrânesc numai când încetează să iubească.” – Gabriel Garcia Marquez