Succes

13 lucruri pe care fiecare om ar trebui să le facă până la 35 de ani

Există lucruri, pe care e mai bine să le faci în tinerețe. Păstrează această listă și întoarce-te la ea pentru a te inspira.

1.Să călătorești într-o altă țară de unul singur

Dacă nu ai făcut niciodată așa ceva, încearcă neapărat! Călătoriile în singurătate se deosebesc enorm de cele împreună cu prietenii. Testează-ți rezistența. De la început îți poate fi dificil, dar foarte repede vei înțelege de ce a meritat să încerci.

2.Să te gândești la tine

Gândește-te ce îți dorești anume tu, și nu cei din jur. Apoi fă asta, fără nici o vină sau remușcare.

3.Să încalci regulile inutile

Regulile sunt create, pentru a fi încălcate! Glumesc. Deseori principiile pe care le respecți și de care te conduci în viață, au fost născocite de altcineva. Reflectă asupra lor. Într-adevăr te ajută? Dacă nu, încalcă-le!

4.Să te gândești mai puțin la ce vor spune alții

Ești unicul om, pentru care are importanță ceea ce faci. Uită de restul.

5.Învață ceva pentru suflet

Mai ții minte la ce visai în adolescență sau chiar în copilărie? Să faci cursuri de arte plastice, să înveți să dansezi hip-hop sau orice altceva, ce îți bucură sufletul. Mergi acum, cât încă mai ai timp pentru așa ceva.

6.Să îți schimbi cariera

Tot timpul ți se învârte în minte o idee de afacere, care ar putea avea succes, dacă ai avea destul curaj să începi să o realizezi? Hai, încearcă! Cel mai rău ce s-ar putea întâmpla – poți suferi un eșec. Dar și acesta este un plus pentru experiența ta.

7.Să îți asculți inima

Ascultă-ți inima, și nu capul, și vezi încotro te va conduce.

8.Să ai încredere în sine

E mai simplu de zis, decât de făcut. Dar totuși, cel ce merge va reuși să ajungă la destinație. Dacă vei începe să faci practică la 20 de ani, mai apoi îți va fi mai simplu.

9.Să faci tot, ce cândva îți interziceau părinții

Cel puțin un lucru. Îndrăznește să îți urmezi visele și ai curaj să suporți consecințele, frumoase sau nu prea.

10.Să te îndrăgostești de omul potrivit

Cu toții am auzit sute de istorii despre băieți și fete rele. Cu toate astea, încearcă să găsești un om bun. Asta îți va deschide calea spre fericire.

11.Pornește în călătoria viselor tale împreună cu cei mai buni prieteni

Amintirile dintr-o astfel de aventură îți vor înfrumuseța întreaga viață. Cu cât mai devreme vă veți hotărî, cu atât mai bine. Totuși mai frumoasă va fi încercarea, decât regretele că nu ați făcut-o.

12.Să spui ,,Nu”

Asta nu va face din tine o bestie. Dacă nu mai dorești să continui o discuție cu omul care nu te ascultă, pur și simplu spune ,,Nu”. Ține minte că ai dreptul să faci asta. Învață să îți prețuiești timpul și să îți stabilești corect prioritățile.

13.Acceptă-ți trecutul, ca pe o părticică din tine

Reține: anume trecutul te face să fii, cine ești acum. Orice nu s-ar fi întâmplat, asta te-a ajutat să ajungi aici și acum. Niciodată nu este târziu să repari ceea ce ai distrus în trecut.

Carl Rogers: „Singurul om educat este cel care a învăţat cum să înveţe… şi să se schimbe…”

Carl Rogers s-a născut pe 8 ianuarie 1902 în Oak Park, Illinois, o suburbie a oraşului Chicago, fiind al patrulea din cei şase copii ai familiei. A început să se specializeze în domeniul agriculturii la Universitatea din Wisconsin.

Ulterior, s-a reorientat spre religie şi a început să se pregătească pentru a deveni preot. După absolvire, s-a căsătorit (împotriva voinţei părinţilor săi) cu Helen Elliot, s-a mutat la New York şi a început să frecventeze Seminarul Unional de Teologie, o instituţie religioasă faimoasă prin liberalismul ei.

Carl Rogers este binecunoscut ca inițiator al extrem de popularei metode de psihoterapie cunoscuta inițial ca terapie nondirectivă și, mai recent, ca terapie centrată pe client sau pe persoană. Terapia rogersiană pare a fi la fel de populară ca psihanaliza lui Freud, ca metodă de terapie.

Mai jos am selectat câteva gânduri înțelepte spuse de psihologul american:

1. Singurul om educat este cel care a învăţat cum să înveţe… şi să se schimbe.

2. Paradoxul este că atunci când mă accept exact aşa cum sunt, mă schimb.

3. Cea mai puternică forță din universul nostru nu este o putere superioară, ci o iubire.

4. Esenţa însăşi a creativităţii este noutatea ei, şi, prin urmare, nu există vreun standard după care să o judecăm.

5. Singura modalitate de a înțelege o altă cultură este să conștientizăm cadrul de referință al acelei culturi.

6. Într-o persoană care este deschisă experienţelor, fiecare stimul se transmite liber prin sistemul nervos, fără să fie distorsionat de vreun proces de apărare.

7. Ceea ce sunt îmi este de ajuns, doar dacă aş putea să fiu astfel, în mod deschis.

8. Oamenii sunt la fel de minunați ca apusurile de soare, dacă îi accepți așa cum sunt. Când mă uit la un apus de soare, nu mă găsesc spunând: Smulgeți portocaliul puțin pe colțul din dreapta. Nu încerc să controlez un apus de soare. Mă uit cu uimire în timp ce se desfășoară.

9. Dacă mă întreb cum pot vindeca, trata, schimba un client, simt că e necesar să reformulez şi atunci mă întreb cum pot dezvolta o relaţie terapeutică pe care acest client să o poată folosi în autocunoaşterea şi creşterea sa personală.

10. Când privesc lumea sunt pesimist, dar când privesc oamenii sunt optimist.