Succes

15 lecții spirituale indiene care sunt excepționale și merită respectate

India este o țară cu o cultură deosebită. Ajungând acolo ai ce să înveți, în deosebi de la bătrânii înțelepți. Iată câteva lecții pe care le-a preluat Ana Șahnazarova în cele 3 luni petrecute în India.

1. Nu trebuie să fii nicăieri, în afară de aici

Nu trebuie să te grăbești undeva. Nu trebuie să fii acolo unde e bine. Dacă simți că nu ești în locul potrivit, ridică-te și mergi acolo unde îți spune vocea interioară. Dar ține minte, că pentru a găsi ceva, nu este neapărat să mergi undeva – cheia constă în a fi acolo unde ești.

2. Lasă totul să fie

Nu încerca să controlezi oamenii și evenimentele. Nu planifica, nu aștepta, nu-ți dori. Relaxează-te. Învață să menții pauze, nu căuta întotdeauna, lasă oamenii să vină la tine, iar lucrurile să se întâmple.

3. Oferă libertate

Oferă-ți libertatea de a fi tu însuți, iar alții să fie alții. Reține: fiecare are calea sa și lecțiile sale. Dacă drumurile voastre se intersectează – minunat, dacă nu – bine. Pentru că totul ce se face se face spre bine.

4. Nu te teme

Niciodată, de nimic. Fă un pas neobișnuit în dreapta, spune ceea ce simți. Nu te teme pentru corpul tău. Ține minte tu ești mereu în pântecele mamei-univers. Ea o să aibă grijă de tine.

5. Mai puțin – mai mult

Nu tinde să ai totul dintr-odată. Chiar dacă îți pare că nu ai nimic, oricum ai ceva. Fii moderat în toate.

6. Nu fi legat de oameni

Altfel n-o să-ți primești experiența. Așa nu vei rămâne singur, pentru că oriunde te-ai duce și acolo sunt oameni. Reține: dacă nu aveți același drum, nu fugi după el/ea.

7. Lasă-l/o să plece

Cu zâmbet. Cu dragoste. Dar nu spune „adio” niciodată, pentru că nimic nu s-a terminat.

8. Întotdeauna ca apa

Fii apă. Amintește-ți de principiul valurilor – valul vine și pleacă. La fel e și cu celelalte: bani, oameni, lucruri. Sunt fluxuri și refluxuri. Nimic nu este static. Trăim într-o lume a schimbărilor.

9. Ascultă-ți vocea interioară

Cu 3 semne de exclamare. Ascultă ce te sfătuiesc alții, dar fă cum simți că e corect. Dacă i-aș fi ascultat pe cei din acest tren, călătoria vieții mele nu trebuia să se întâmple. Ascultă-te întotdeauna pe tine.

10. Încrede-te

Să ai încredere în oameni, univers, Dumnezeu – spune cum vrei. Păstrează încrederea că tot ce se întâmplă în viața ta e cel mai bine pentru tine. Chiar dacă îți pare că mai rău nu poate fi, să știi că poate.

11. Acordă-ți ție măcar câteva minute zilnic

Meditează, scrie, desenează, plimbă-te sau pur și simplu stai în liniște. Câteva minute sunt capabile să-ți arate ce vrei cu adevărat.

12. Iubește-te

Respectă-ți dorințele, necesitățile și ține minte că tu poți totul. Nu trebuie să alegi: muncă pentru bani sau muncă pentru suflet. Combină-le pe ambele, pentru că meriți.

13. Împarte

Totul. Întotdeauna. Împarte din ceea ce ai cu un sărac, un prieten, un câine, fără să aștepți ceva în schimb.

14. Pune-ți dorințe

Dar ai grijă, că se pot îndeplini. Formulează-le corect!

15. Călătorește

Cel mai bine s-o faci singur, pentru că oriunde ai merge vei fi întotdeauna cu tine. Pentru a îmbrăca o cămașă curată, trebuie s-o lași pe cea murdară.

4 trăsături care îți vor permite să depistezi un sociopat, psihopat sau narcisist

Cu toții vom fi de acord că o relație cu un psihopat nu poate fi una armonioasă. Dacă nu vei fi destul de precaut, el îți poate cauza traume capabile să îți distrugă viața.

Problema identificării unor tulburări psihice la o persoană constă în faptul că ele nu întotdeauna sunt vizibile. La prima impresie, persoana poate părea destul de normală, chiar drăguță.

Cu toate acestea, un psihopat nu va fi în stare să aibă mustrări de conștiință sau să simtă compasiune pentru o altă persoană. Ei sunt niște manipulatori, dezechilibrați emoțional.

Psihologii și psihiatrii au realizat o mulțime de studii în acest domeniu și majoritatea acestora au ajuns la concluzia că există 4 trăsături de bază care diferențiază persoanele cu tulburări de personalitate de restul populației:

1. Egocentrism exagerat

Aceste persoane consideră că ele sunt un dar oferit de Divinitate umanității. Ei afirmă că sunt în top în orice domeniu, de acea au tendința de a-și asuma niște sarcini pentru a-și potența potențialul, fără un fundament realist.

Este important de memorat că ei nu sunt doar mândri, ci exprimă un egocentrism peste limită.

2. Manipularea

Manipulând alte persoane, ei se simt mai bine, superioare acestora. Pentru a-și atinge scopul, aceste persoane nu vor lua în considerare sentimentele altora.

3. Lipsa mustrărilor de conștiință

Acest tip de oameni nu simt niciodată vină. Lor le este aproape imposibil să își exprime emoțiile, de aceea ei nu simt nici o mustrare de conștiință când fac ceva greșit.

Lipsa sentimentului de vină este corelat cu negarea responsabilității sau proiectare vinei pe altă persoană. Chiar și atunci când vor fi învinuiți în față, ei își vor raționaliza modul de a acționa.

4. Prima impresie pozitivă

Psihopații sunt niște maeștri în imitarea anumitor comportamente sau atitudini pozitive pentru a-și atinge scopurile. Inițial te vei simți atras de ei, însă ulterior vei simți întreaga teroare a unei relații cu o astfel de persoană.

Cum să lupți împotriva unui psihopat:
1. Spune ”Nu”

Nu te implica în jocul lor, încearcă să îl eviți. Renunță la tentația de a intra cu ei în competiție, concentrează-te pe siguranța ta.

2. Acceptă idea că unii oameni sunt ”răi”

De multe ori auzim idea că toți oamenii au imperfecțiuni, dar cu toții putem să ne schimbăm. Aceste adevăr însă nu este valabil pentru psihopați. Ei nu pot fi modelați. Tot ce poți să faci este să te resemnezi cu idea că ei au un comportament antisocial.

3. Observă acțiunile, ci nu cuvintele

Nu te încrede unei astfel de persoane. Ea te va minți în mod repetat fără să îi pese de sentimentele tale.

4. Nu încerca să îi contrazici

Psihopații sunt niște persoane agresive, axate pe propriul câștig. Încearcă să cooperezi cu ei, în loc să le devii rival.