Succes

7 lucruri pe care să nu le faci înainte de culcare pentru a avea parte de un somn liniștit

Pentru a te odihni bine noaptea, nu este destul doar să mergi devreme la culcare. La fel de important este să îți petreci seara într-un mod liniștit și să nu îți stimulezi organismul cu ceva, ce te va împiedica să adormi. Este mai simplu de zis, decât de făcut. Iată 7 lucruri, pe care să nu le faci înainte de culcare, pentru a te odihni cât mai bine.

1.Nu folosi niciun fel de tehnologii digitale!

Tot mai mulți cercetători sugerează că lumina albastră emisă de ecranele digitale împiedică creierul să elibereze melatonina, o substanță care îi transmite corpului când trebuie să adoarmă. Ia exemplul Ariannei Hufington, co-fondatoare și editor la The Huffington Post, care a interzis orice dispozitiv electronic în dormitor, iar seara citește puțin dintr-o carte, pentru a adromi mai ușor.

2.Nu lua pastile de dormit (decât dacă ești diagnosticat cu insomnie)!

Specialistul în somn de la Harvard, Patrick Fuller, susține că cei mai mulți dintre oamenii care iau medicamente pentru a se odihni, nu au nevoie cu adevărat de ele și ar trebui să facă un efort pentru a renunța la ele. Orice medicament este însoțit, de obicei, de efecte secundare și poate genera dependență, iar problemele cu somnul s-ar putea agrava și mai mult.

3.Nu consuma alcool înainte de culcare!

Specialiștii susțin că îți va fi dificil să dormi liniștit dacă bei alcool înainte de culcare. Pe măsură ce corpul începe să metabolizeze alcoolul, în a doua parte a nopții poți deveni agitat. Cercetările arată că băutul înainte de culcare suprimă mișcările rapide pe care le fac ochii în timpul somnului (REM), mișcări care sunt importante pentru memorie și concentrare.

4.Nu lucra în pat sau în dormitor!

Experții te sfătuiesc să folosești dormitorul exclusiv pentru somn și sex. Altfel, mintea ta nu va asocia dormitorul cu odihna și îți va fi mai greu să adormi.

5.Nu consuma cafeină după ora 17:00!

Oamenii de știință au stabilit că un consum de 400 mg de cafeină (atât conține o ceașcă mare de cafea) chiar și cu șase ore înainte de culcare îți afectează somnul. Potrivit cercetărilor, persoanele care consumă cafea după amiază dorm cu o oră mai puțin decât celelalte.

6.Nu mânca alimente grase înainte de culcare!

Potrivit studiilor, mâncatul în ultima oră îaninte de culcare îți afectează atât cantitatea, cât și calitatea somnului, mai ales dacă ești femeie. Dacă totuși îți este foame seara târziu, specialiștii recomandă cereale integrale cu proteine, cum ar fi o felie de pâine din grâu integral cu unt de arahide.

7.Nu fă sport înainte de culcare!

Specialiștii recomandă evitarea antrenamentelor sportive seara, deoarece în urma lor crește temperatura corpului și îți va fi tot mai greu să adormi. Dacă totuși vrei să faci mișcare, se recomandă să faci puțin yoga sau stretching, care te vor ajuta să te relaxezi.

Legea sărăciei genetice!

Natalia Grace, psihologul și autoarea faimoasei cărți „Legile lui Grace”, a identificat un lucru foarte clar care, din copilărie, ne programează să fim săraci.

A numit-o „Legea sărăciei genetice”.

Această lege merită citită de toți:

„În copilărie, de multe ori mergeam la o prietenă și săream pe canapea, până eram văzuți de adulți. Eram foarte încântate să sărim, eram captivate de praful care ieșea din canapea în urma săriturilor noastre. Când, după 20 de ani am intrat la prietena mea, m-am speriat să văd aceeași canapea, pe care săream cândva. Nu s-a schimbat foarte mult, dar eram uimită de sărăcia situației.

Făceam niște calcule în gând, cam cât ar costa o canapea nouă, înlocuirea scaunelor vechi, oglinzii și revopsirea pereților murdari de ce vrei. În timp ce vorbeam, imaginar vopseam tavanul și schimbam nuanța pereților.

Îmi doream să curăț geamurile, să arunc toate lucrurile care erau în plus, floarea aproape ofilită. „Ce să faci dacă nu sunt bani?” – m-am gândit eu. Dar, creierul mi se împotrivea și îmi propunea să schimb ceva. Unde nu mă uitam, ochii dădeau doar peste lucruri rupte, murdărie, pete și gunoi.

Și dintr-o dată, creierul mi-a spus: „Cum crezi, de ce sărăcia are întotdeauna legătură cu murdăria?”. Și îți voi adresa aceeași întrebare. Chiar dacă înlocuim „întotdeauna” cu „aproape întotdeauna” sau „destul de des”, situația nu se va schimba foarte mult.

Murdăria – nu este un semn al lipsei banilor, ci a mentalității. Gândește-te: murdăria – reprezintă manifestarea mentalității corespunzătoare. Dar, deoarece murdăria și sărăcia sunt apropiate, atunci sărăcia este un fel de mentalitate. Da, sărăcia se ascunde într-o minte murdară.

Îmi amintesc fraza profesoarei mele, când a fost întrebată ce înseamnă limitarea: „Limitarea înseamnă să bei din cana veche și murdară, în timp ce una nouă și curată stă în dulap”. Și în multe familii e așa.

Pentru zilele negre sunt puși deoparte bani, pentru zilele albe este o cană nouă, doar că acele zile albe vin foarte rar, iar cele negre durează toată viața. Și atunci am înțeles: este rușinos să fii sărac; este rușinos să fii murdar. Este rușinos să ai o minte limitată, care să se reflecteze în modul tău de viață și în mentalitatea copiilor tăi.

Cunosc o femeie care, mai mult de 20 de ani a economisit bani pentru a-și cumpăra o casă. A educat singură două fete. Acestea au îndurat foamea, mâncând doar terci, iar cea mai mare îmi spunea cât îi este de rușine să iasă în curte în pantalonii vechi, cârpiți la genunchi. Fata își modifica centimetru cu centimetru pantalonii pe măsură ce creștea.

Se pare că de aici a și apărut expresia „Necesitatea este mama invenției”. Nu-mi spune că sistemul nu-ți permite să câștigi suficienți bani. Eu nu sunt supărată pe sistem, ci pe mucegaiul din creier. Cu aceeași sumă de bani poți arăta decent sau ca un cerșetor.

Când mama a cumpărat acea casă, ambele fete nu mai aveau nici cel mai mic interes față de ea, ci reproșau la nesfârșit mamei că nu le-a învățat să fie femei. Fetelor li s-a format complexul cenușăresei.

Fiind obișnuite să vadă doar mobilă ruptă și vase vechi, prosoape și haine spălăcite, odată ce s-au maturizat, le era frică să cheltuiască banii pentru plăcerile proprii.

De fiecare dată când își cumpărau ceva nou, se simțeau prost: aveau impresia că nu sunt suficient de bune pentru a-și cumpăra ceva bun. Acest lucru, dragii mei, se numește sărăcie genetică. Ea există în conștientul omului, în celule, în sânge.

Copiii care văd colțuri sărăcăcioase, sunt programați la sărăcie. Abia în adolescență încep să realizeze cât de gravă este aceasta. Anton P. Cehov susținea că zidurile ponosite și coridoarele murdare influențează negativ asupra capacității studentului de a învăța.

Murdăria și sărăcia inhibă o persoană și o programează să devină un ratat. Ai putea să mă contrazici și să îmi spui că ura față de sărăcie stimulează unii oameni să se dezvolte și să facă bani, dar mult mai mulți oameni se distrug sub povara sărăciei. Expresiile „sărac” și „sărăciei” au aceeași rădăcină. Alungă necazurile. Alungă sărăcia. Ador expresia:

Bogăția – este o stare de spirit”.

Așadar și sărăcia este o stare de spirit.”