Succes

Înțeleptul de 104 ani ne învață 30 de îndrumări pentru sănătatea și starea noastră de bine

Înțeleptul Andrei Voron a văzut multe în viața lui. Oamenii întotdeauna veneau la el să-i ceară sfaturi despre viață, dar și cum să rămână sănătoși. A murit la vârsta de 104 ani, după care un jurnalist i-a publicat notițele și cunoștințele valoroase într-o carte. Iată câteva îndemnuri ale înțeleptului:

1.Învață să vezi tot ce e viu în jurul tău și să te bucuri de tot ce te înconjoară: de iarbă, copaci, păsări, animale, Pământ, cer.

2.Creează-ți un obicei cel puțin câteva minute pe zi să stai cu tălpile goale pe Pământ. Oferă-i corpului Pământul, până când el însuși nu l-a chemat.

3.Caută momente să stai puțin lângă apă. Aceasta îți ia oboseala, îți curăță gândurile.

4.În fiecare zi pe masa ta trebuie să fie legume și fructe. Cele mai sănătoase și hrănitoare sunt acelea încălzite și pline de Soare.

5.Carne, dacă dorești poți consuma, dar rareori. Alimentele mele sunt cerealele, fasolea, verdeața. Prădătorul a mâncat carne pe săturate și abia de se mai târâie, e lenos, iar calul consumând ovăz toată ziua trage. Lăcustele se hrănesc cu iarbă, de unde iau acea forță, ca să zboare.

6.Nu mânca prea mult! Cu o mână de curmale și o cană de vin, legionarii romani alergau în amuniția completă 20 km, atacau inamicul și luptau o jumătate de zi fără să se odihnească… Iar din cauza mâncării în surplus și a desfrâului patricienilor, Imperiul Roman a căzut.

7.După cină, eu încă jumătate de oră mă plimb prin grădină.

8.Nu trebuie să bei neapărat ceai din magazin. Pentru mine cel mai bun ceai este din ramurile tinere de păr. Acest ceai este foarte aromat și curativ.

9.Dorești să rămâi mult timp tânăr și să trăiești mult? O dată pe săptămână fă o cură cu nuci și mere. Dimineața pregătește 8 mere și 8 nuci. Aproximativ la fiecare 2 ore, mănâncă câte un măr și câte o nucă, pentru ca stomacul să fie ocupat în timpul zilei.

10.Când vine sezonul fructelor de pădure, poți refuza orice mâncare, cu excepția fructelor de pădure. Mănâncă zilnic cel puțin o ceașcă. Dacă stelele sunt ochii Cerului, pomușoarele sunt ochii Pământului.

11.Bea apă curată, acolo unde este posibil, fără să aștepți să îți fie tare sete. Acesta este primul leac. Unde nu m-ar fi dus soarta, am căutat mai întâi o fântână, un izvor.

12.Încearcă să eviți sarea. Pentru bărbați există trei pericole: sarea, zahărul și pâinea albă. Al patrulea pericol este vodca.

13.Primește mierea fără teamă și cu binevoință. Bea-o pe stomacul gol cu apă. Și vei vedea că capul tău va fi limpede, iar corpul ușor.

14.Tot ce crește în grădina ta e pentru tine, pentru sănătatea ta și pentru hrană. Fiecare plantă, pe care a îngrijit-o mâna ta este de două ori mai hrănitoare, decât cea cumpărată.

15.Nu uita de nuci. Nuca semănă cu creierul nostru. În ea e puterea necesară pentru creier. Și puterea bărbătească.

16.Mișcă-te mai mult. Pe piatra care se rostogolește nu crește mușchi. Grijile ne țin pe Pământ. Nu le evita, dar nici nu le lăsa să te domine.

17.Să nu-ți fie frică să începi să înveți un lucru nou, căci anume acesta te va face să te regenerezi.

18.Soarele răsare și apune pentru tine. Munca sporește după răsăritul soarelui. Iar creierul se odihnește mai bine și se luminează în timpul nopții.

19.Încearcă să te afli mai mult timp în aer liber. Obișnuiește-te să trăiești într-o cameră răcoroasă. Este suficient ca picioarele și mâinile să fie la cald, în schimb capul – la răcoare.

20.Corpul slăbit, care răcește întărește-l cu ierburi. O mână de ierburi, fructe de pădure, frunze, crengi de coacăză, zmeură, infuzează cu apă clocotită și bea toată ziua. În timpul iernii, vei avea mare folos de la această infuzie.

21.Ascultă-ți inima și vei descoperi, pentru ce ești chemat, care este măsura predestinării tale.

22.Fii amabil și atent cu oamenii. De la fiecare dintre ei, chiar și de la cei goi pe dinăuntru, poți învăța ceva.

23.Nu-ți face din oameni nici dușmani, nici prieteni și atunci nu vei avea de la ei nici probleme, nici griji.

24.Educă în tine voința minții și pacea sufletească, căci aceasta este fericirea.

25.La ceas de tihnă, așează-te în singurătate și contemplă lumea naturii, încercând să te dizolvi în ea. Și inima ți se va umple de pace.

26.Fiecare zori de zi sunt pentru mine ca o nouă viață. Mă strădui să las în fiecare zi în urma mea un lucru făcut cu multă dragoste, fie cunoștințe dobândite, fie orice alt efort, benefic pentru mine.

27.Păstrează în sinea ta sentimentul interior de bucurie și fascinație de viață.

28.Ce este bine și ce este rău, să vă șoptească inima, și nu părerea mulțimii.

29.Nu te supăra pe oameni, nu-i judeca. Fiecare dintre oamenii iertați de tine îți va adăuga dragoste pentru tine însuți.

30.Dacă inima ta este plină de iubire, în ea nu este loc pentru frică.

7 lucruri care fac diferența dintre un părinte obișnuit și unul înțelept: lecții de urmat

Toți știm cum să educăm un copil, însă doar în teorie. Pentru a crește un copil este nevoie de multă răbdare și înțelepciune.

Mai jos sunt prezentate 7 lucruri pe care trebuie să le cunoască fiecare părinte pentru a crește un copil cu o personalitate armonioasă:

1. Un părinte obișnuit își petrece tot timpul liber cu copilul său, fără a-i mai păsa de propriile hobby-uri și interese. Un părinte înțelept va avea grijă și de sine. Ulterior, el îl va învăța și pe copil să procedeze la fel.

2. Un părinte obișnuit își petrece toată seara ajutându-și copilul cu temele. Un părinte înțelept consideră că copilul trebuie să învețe să fie responsabil și să își rezolve singur temele.

Numai atunci când copilul va cere ajutor, el îl va acorda. Însă doar îl va direcționa spre rezolvarea problemei, ci nu va face temele în locul lui.

3. Majoritatea părinților îi va cumpăra copilului cadouri. Un părinte înțelept îi va aloca copilului o mică suma de bani. Astfel copilul va învăța cum să cheltuie banii rațional. Însă este important ca părintele să monitorizeze în ce mod copilul își cheltuie banii și să îl învețe cum să o facă într-un mod corect.

4. Foarte des părinții nu se arată dornici să descopere motivul unui comportament negativ al copilului. Vor fi preocupați doar cum să îl liniștească mai rapid. Un părinte înțelept va căuta să depisteze cauza și metodele de soluționare a problemei.

5. Un părinte obișnuit va încerca să crească o persoană demnă, care va avea succes în viață. Un părinte înțelept este mai întâi de toate preocupat de construirea unor relații calde și apropiate cu copilul.

6. Un părinte obișnuit va încerca să-și îngrădească copilul de probleme. Părinții înțelepți îi vor permite copilului să greșească și îl vor ajuta să învețe ceva din fiecare experiență.

7. Mulți părinți sunt foarte permisivi, ca copilul lor să nu plângă. Cu timpul, copilul va profita de acest fapt. Un părinte înțelept se va respecta pe sine, dar și pe copilul său și va fi mai sever doar când va fi nevoie.