Succes

Întotdeauna să te provoci să duci și tu o viață mai bună. Aceste 12 obiceiuri te vor scoate sigur din zona de confort și te vor face să te schimbi

La început îți vor părea mai puțin plăcute, dar rezultatul merită eforturile depuse.

1.Trezește-te mai devreme

Perfect ar fi înainte de răsăritul soarelui. Până când restul dorm, vei avea posibilitatea să te pregătești de o zi productivă în liniște.

2.Începe dimineața cu exerciții fizice

Însăși gândul despre asta îți creează suferințe? Totuși, gimnastica matinală te va ajuta să te încarci cu energie, iar seara vei putea să te bucuri de timpul liber, făcând altceva.

3.Fă duș rece

Această procedură este recomandată a fi practicată regulat, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și starea pielii, să reducă stresul și să îți ridice dispoziția.

4.Ai grijă de regimul tău alimentar

Consumă carne fără grăsime și multe legume, străduie-te să reduci cantitatea consumată de cereale. Și ascultă ce îți spune propriul organism!

5.Fii sincer cu tine însuți

Probabil este cel mai dificil obicei de respectat. Întocmește o listă de oameni, cărora ai ce le spune – de bine sau de rău, și descrie-ți sentimentele față de ei în scrisori. Nu este neapărat să trimiți aceste scrisori. Analizează emoțiile pe care le-ai simțit în acest proces. Este o experiență importantă.

6.Învață să economisești și să fii atent la cheltuieli

Urmărește cheltuielile pe care le faci în decurs de câteva luni, pentru a-ți forma obiceiul de a avea o atitudine conștientă față de finanțele tale. Iar obiceiul de a pune bani deoparte pentru zile negre, de multe ori te va ajuta în viață.

7.Antrenează-te să vorbești în public

Niciodată nu știi, când îți poate prinde bine această experiență. Însuși procesul de antrenare îți va îmbunătăți abilitățile de comunicare și îți va conferi încredere în sine.

8.Găsește timp pentru a citi

Obiceiul de a citi ne ajută să învățăm tot mai multe lucruri, sporește inteligența emoțională și chiar poate ajuta în lupta împotriva stresului și a depresiei. Obișnuiește-te cu regularitate să amâni toate treburile și să dedici puțin timp cărților.

9.Găsește-ți un hobby sau un proiect secundar

În zarva cotidiană deseori poate fi dificil să găsești câteva ore pentru alte ocupații înafară de serviciu. Interesele largi – sunt cheia spre o viață echilibrată. Însă nu trebuie să te arunci dintr-un domeniu în altul – alege ceea, ce îți este aproape de suflet și dezvoltă-te în această direcție.

10.Cunoaște oameni noi

Vezi un om interesant? Apropie-te și fă cunoștință. Oamenii noi aduc noi posibilități în viața ta. Nu rata șansa ta!

11.Fă voluntariat

Activitățile de voluntariat și caritate ne ajută să ne simțim parte a ceva mai mare decât suntem noi înșine. Este o experiență minunată, pe care fiecare ar trebui să o trăiască.

12.Cultivă-ți răbdarea

Nimeni nu iubește să aștepte. Toți au întâlniri și chestii urgente. Dar nu întotdeauna totul merge conform planului: întârzieri de zbor, defecțiuni, oameni incompetenți. Cu toate acestea, stresul și nervozitatea nu sunt o soluție a problemei. Iată de ce, de fiecare dată când lucrurile nu merg așa cum îți convine ție, pur și simplu oprește-te și respiră.

Secretul oamenilor plini de energie. Cum să încetezi să mai fii o pisică leneșă!

Îți construiești o carieră, ai grijă de casă, de copii, de relație. Nu uiți să te dezvolți, să citești cărți, să participi la evenimente. Mai trebuie să arăți mereu bine, să faci sport, să fii un exemplu.

Nimeni nu te întreabă cum le reușești pe toate, cât de mult efort depui ca să fii în pas cu obiectivele și visurile tale.

Vine un moment în care ai vrea să ai mai multă energie. Iată câteva surse secrete de energie, specifice oamenilor energici:

Energia fizică

Dacă nu ai dormit câteva zile și nu ai mâncat suficient nu vei putea face nimic altceva.

Trebuie să ai grijă de corpul tău, să-l hrănești sănătos la timp, să te culci cel puțin 7-8 ore, uneori să-l obligi să facă efort fizic.

Renunță la alcool și cafea, ele îți fură mai multă energie decât îți oferă. Ești o consumatoare înrăită de cafea? Renunță la ea pentru o lună și vei vedea schimbările miraculoase care se vor petrece în organismul tău.

Energia emoțională

Te simți din punct de vedere fizic minunat, ești plină de energie. Dar azi dimineață iubitul te anunță că te părăsește. Simți că nu mai vrei să faci nimic. Relațiile tale cu oamenii dragi sunt importante pentru energia ta.

Adună în jurul tău oameni pozitivi, împreună cu care poți face un schimb de energie eficient. Dedică fiecăruia câteva minute pe zi.

Oamenii dragi te vor ajuta să treci peste orice greutăți și să te inspiri pentru lucruri frumoase.

Energia mentală

Ești înconjurată de oameni buni, ești sănătoasă, dar tot nu-ți ajunge ceva. Creierul tău are nevoie de provocări, de întrebări la care să caute răspunsuri.

Ocupă-l cu un joc de șah, rezolvă integrame, dedică-te creației, desenează sau cântă. Mergi la un concert sau la un spectacol. Creierul îți va mulțumi pentru toate impresiile pe care i le oferi.

Nu uita de lectură. Cărțile îți vor lărgi viziunea asupra lumii, îți vor oferi lecții de viață, experiențe, cunoștințe. În lume sunt multe lucruri care-ți fură din energie. Zgomotul, graba, telefonul, televizorul, jocurile online. Evită-le cât de mult poți și alimentează-te cu energie pozitivă de la alte lucruri, mai spirituale și mai utile.