Succes

Mahatma Gandhi : 30 de citate care te vor schimba

Mahatma Gandhi este considerat părintele spiritual al Indiei, inițiatorul mișcării pașnice pentru independență. Cel mai important principiu al filosofiei sale de viață a fost non-violența, iar valorile pe care le-a promovat au fost adevărul, simplitatea și credința.

Iată câteva dintre cele mai profunde și puternice afirmații ale sale.

Despre sine

1. Am fost numit sfântul care a fost distrus de politică, dar de fapt, eu sunt politicianul care face tot posibilul ca să devină sfânt.

2. Patriotismul meu nu se limitează la o singură națiune; el este unul global. Eu sunt gata să renunț la patriotismul care crează bunăstarea unei națiuni prin exploatarea alteia.

3. Pe parcursul vieții mele eu am avut mai mare folos de la critici, decât de la fani, mai ales atunci când critica era exprimată într-un limbaj amabil și prietenos.

4. Eu am doar așteptări bune de la oameni. Nici eu nu sunt fără păcat, de aceea cred că nu am dreptul să acord atenție greșelilor altora.

5. Dacă nu aș fi avut umor, demult m-aș fi sinucis.

Despre dragoste

6. Iubirea niciodată nu cere, ea oferă. Iubirea întotdeauna suferă, ea nu protestează și nu se răzbună.

7. Dreptul de a critica dur îl au doar oamenii care au demonstrat că iubesc persoana pe care o critică.

8. Un laș nu știe să iubească, această prerogativă aparține curajoșilor.

Despre libertate, credință și curaj

9. Dacă controlul vine din afară, el e și mai distrugător decât lipsa controlului. Controlul aduce folos numai atunci când vine din interior.

10. Chestiunile ce țin de conștiință nu se rezolvă cu votul majorității.

11. Neînfricarea este necesară pentru dezvoltarea altor calități. Oare poți căuta adevărul sau poți păstra iubirea fără curaj?

12. Un corp mic bazat pe spirit și plin de credință în misiunea sa poate schimba mersul istoriei.

13. Libertatea nu înseamnă nimic dacă nu include în sine libertatea de a greși.

14. Omul este stăpânul destinului său în sensul în care are libertatea de a-și stăpâni libertatea. Iar la ce va duce asta, nu se știe.

Despre sărăcie

15. Pentru omul cu stomacul gol Dumnezeu este hrana.

16. Lumea este destul de mare pentru a satisface necesitățile oricărui om, dar e prea mică pentru a satisface lăcomia altor oameni.

17. Fără muncă aurul, argintul și cuprul ar fi niște deșeuri fără valoare.

18. Bogatul trebuie să trăiască mai simplu, pentru ca săracul să poată supraviețui.

Despre bunătate

19. În rugăciune mai bine să ai inimă fără cuvinte, decât cuvinte fără inimă.

20. Măreția și progresul moral al unei națiuni se măsoară prin atitudinea pe care o are ea față de animale.

21. Victoria obținută prin violență este egală cu înfrângerea sau este de scurtă durată.

22. Principiul „ochi pentru ochi” va face lumea oarbă.

23. Non-violența nu este lașitate, ea întotdeauna este eroism.

Despre viață

24. Dacă vrem să fie pace în toată lumea trebuie să începem de la copii.

25. Dacă vrei ca lumea să se schimbe, fii tu însuți schimbarea.

26. Dacă vrei o schimbare în viitor, fii această schimbare în prezent.

27. Cunoștințele în domeniul religiei spre deosebire de experiență par un fleac în momentul încercărilor.

28. Slabul nu iartă niciodată. Iertarea este o capacitate a celui puternic.

29. Găsește scopul, resurse vor fi.

30. Mai întâi ei nu te observă, apoi râd de tine, ulterior luptă cu tine și, la final, tu câștigi.

De ce femeilor le plac mai mult bărbații introvertiți – explicația psihologilor!

Un introvertit preferă să se afle într-o companie restrânsă de persoane, dacă nu are posibilitatea să stea în singurătate.

Introvertiții preferă să nu să se implice într-o conversație până când nu se obișnuiesc cu ambianța. Numai când cunosc o persoană mai aproape, ei pot iniția conversații.

Ce îi face pe oamenii introvertiți atât de atrăgători? Să încercăm să ne dăm seama:

1. Pasiunea lor

Prima trăsătură importantă a introvertiților este pasiunea lor. Acest tip de persoane evită o relație mai apropiată cu prea mulți oameni, de aceea ei au destul timp pentru a-l dedica lucrurilor și oamenilor de care le pasă cu adevărat. De obicei, ei își țin pentru sine toate emoțiile și le exprimă doar în raport cu niște persoane sau activități cu adevărat importante.

2. Misterul lor

Pentru că persoanele introvertite au mai mult un caracter calm, oamenii au anumite reticențe față de ei. Unii tratează asta ca pe frică, alții ca pe misterul venit din partea lor. Anume femeile încearcă să își dea seama care este adevărata față a bărbaților introvertiți, mai mult din neîncredere, decât din curiozitate. De aceea se simt atât de atrase de ei.

3. Îți oferă atenția potrivită

Persoanele extrovertite des atrag atenție celor introvertite, pentru că știu că în compania lor vor avea parte de atenți dorită. Din cauza un comportament mai extravagant, ei se pot manifesta cu ușurință pe fundalul unui interlocutor calm.

4. Persoanele introvertite sunt niște ascultători minunați

După o zi obositoare la muncă, cu siguranță vei simți nevoia ca cineva să te asculte. Dacă partenerul tău este extrovertit, el te va întrerupe și va vorbi despre subiectele care îl interesează. Un introvertit însă va fi atent la fiecare detaliu. Dar ia în seamă că nu orice om introvertit este un ascultător bun.

5. Ei sunt ca o gură de are proaspăt

Dacă te-ai obișnuit să ieși cu bărbați brutali și zgomotoși, introvertiții vor fi pentru tine ca o gură de aer proaspăt. Ei nu au niciodată tendința să ridice tonul, numai dacă nu sunt foarte furioși. Aproape în fiecare situație ei vor rămâne neutri și doar vor observa și asculta.

6. Autocunoașterea dezvoltată

Persoanele introvertite se cunosc pe sine destul de bine. Ei își cunosc calitățile negative și pe cele pozitive. De asemenea, ei sunt conștienți de ceea ce își doresc și de lucrurile pe care trebuie să le evite. Partenerul introvertit va fi întotdeauna sincer și deschis cu tine.

7. Bărbații introvertiți știu de ce ai nevoie

Pentru că bărbații introvertiți observă și ascultă, ei știu cu siguranță ce îți dorești. Nu o să fie nevoie să îi faci aluzii, el va ști ce este nevoie să facă și fără ele.

8. Știe să prețuiască spațiul personal

La începutul unei relații, îndrăgostiții tind să petreacă împreună ziua întreagă. Cu timpul însă, sentimentele scad din intensitate și apare dorința de a sta în singurătate. Dacă vei fi într-o relație cu un introvertit, el va înțelege această necesitate și nu va fi împotrivă.

9. Bărbații introvertiți sunt atenți la emoții

Datorită faptului că ei au poziția unor ascultători, introvertiții au devenit foarte atenți la detalii. Acest lucru înseamnă că ei cu ușurință memorează anumite date sau aleg cadouri.

10. Simțul organizatoric

Mulți bărbați introvertiți se pot lăuda cu un simț organizatoric dezvoltat. Acest lucru este foarte util pentru o relație, pentru că ei se vor putea conforma cu ușurință ritmului tău de viață.

11. Se implică în relații de lungă durată

Majoritatea bărbaților introvertiți preferă relațiile de durată, decât un simplu flirt. Ei au nevoie să experimenteze niște sentimente romantice profunde, fără teama de a fi răniți de egoismul partenerului.

12. Lucrul în pereche

Abilitatea lor de a coopera este evidentă atât la muncă, cât și într-o relație. Un bărbat introvertit va face tot posibilul pentru a menține pasiunea vie între voi. Pe lângă aceasta, el va găsi metode de a-ți fi util.