Succes

Pilda care o să te înaripeze. Nu lăsa pe nimeni să-ți fure visurile!

Prietenul meu, Monti Roberte este proprietarul unei ferme de cai în San Isidro. Într-un week-end m-a invitat la el ca să călăresc și să privesc competiția de hipism.

Când am ajuns el, m-a prezentat familiei și lucrătorilor săi.

-Aș vrea să vă povestesc de ce l-am invitat pe Jack. Este o istorie veche despre un băiat a cărui familie se ocupa cu antrenarea cailor, mutându-se din loc în lol, de la o fermă la alta. Din cauza mutărilor frecvente băiatul lipsea des de la școală.

În ultimul an de studii, absolveții au fost rugați să scrie o compunere despre ocupația pe care o vor avea după finalizarea școlii. În acea seară băiatul a scris pe 7 pagini despre cum își dorește să devină proprietarul unei ferme de cai.

El a descris în detalii cum va fi viața sa, chiar a desenat și o schemă unde a arătat că ferma se va întinde pe o suprafață de 200 de acri, iar casa sa va avea 4000 de metri pătrați.

A doua zi băiatul i-a dat profesorului compunerea, iar peste două zile a primit rezultatul „nesatisfăcător” cu rugămintea să rămână după ore.

Băiatul visător s-a apropiat de profesor și l-a întrebat:

-De ce mi-ați dat o notă nesatisfăcătoare?

Profesorul i-a răspuns:

-Visul tău de a deveni proprietarul unei ferme de cai este ireal. Tu nu ai bani și te muți mereu dintr-un loc în altul. Cum îți închipui că vei cumpăra un teren atât de mare, de unde vei lua bani pentru cai? Tu n-o să ai niciodată acești bani. Dacă vei scrie o altă compunere mult mai realistă, îți promit că îți voi pune o notă pozitivă.

Băiatul s-a întors indispus acasă și a cerut un sfat de la tatăl său.

-Fiule, tu ești cel ce trebuie să ia această decizie.

După o săptămână, băiatul i-a întors profesorului compunerea, fără să schimbe un cuvânt.

-Mai bine voi lua o notă negativă, decât să-mi trădez visul.

Apoi Monti s-a întors cu fața la toți cei prezenți și a spus:

-V-am povestit despre toate astea pentru că vă aflați într-o casă de 4000 mii de metri pătrați, situată la o fermă cu suprafața de 200 de acri. Iar acea compunere despre visul meu stă înrămată lângă șemineu. Cu doi ani în urmă acel profesor a venit într-o excursie la fermă cu o clasă de elevi. Înainte de a pleca el mi-a zis:

„Atunci când îți eram profesor, simțeam că sunt omul care fură visurile de la alți oameni. În tot acest timp eu i-am jefuit pe copii. Din fericire, tu ai fost băiatul care nu m-a lăsat să-i distrug viața”.

Nu lăsa pe nimeni să-ți fure visurile!

Vrei să ai parte de relații ideale? Folosește această abordare inedită!

În 2009, programatorul Kevin Systrom a început să lucreze asupra unui nou proiect, care permitea să faci schimbi de fotografii. El a denumit această aplicație Burbn și utilizatorii puteau să înștiințeze unde se află și ce planuri au.

Cu părere de rău însă aplicația nu a devenit populară. A fost prea complicată. Dar Systrom nu s-a dat bătut. În cooperare cu un alt programator, Mike Krieger, ei au ajuns la concluzia că utilizatorii preferă să facă exclusiv schimb de poze. După câteva luni de lucru ei au scos o versiune actualizată a lui Burbn, astăzi cunoscută ca Instagram.

Care este mesajul acestei povestiri? Kevin și Mike au fost destul de flexibili în propriile idei și au au folosit informația obținută pentru a găsi o soluție productivă pentru problemă. Acest lucru a determinat victoria.

La fel se întâmplă și într-o relație.

Multe persoane sunt obișnuite să gândească astfel: atunci când găsesc persoana potrivită nu mai trebuie să depună efort ca relația să funcționeze. Din acel moment totul trebuie să fie perfect. Până la urmă, se potrivesc unul pentru altul.

În realitate, atunci când întâlnești persoana potrivită, începe cea mai complicată muncă. Orice relație armonioasă necesită flexibilitate din partea partenerilor. De asemenea, este foarte important să înfruntați orice obstacol împreună.

Pentru multe persoane, abilitatea de a fi flexibil depinde de situație sau de dispoziție. De multe ori, ne este frică să acționăm într-un mod care nu ne este specific nouă. Dar de câte ori ai fost martorul unei situații, când anumite obișnuințe pot fi nocive pentru o relație?

A fi flexibil înseamnă a-ți asuma că trebuie neapărat să procedezi într-un anumit fel. Nu înseamnă că trebuie să renunți la principiile și ideile tale. Trebuie să accepți dorințele și sentimentele partenerului și să acționezi în interesul consolidării relației.

Flexibilitatea este abilitatea de a lăsa.

Când nu mai ești dependent de așteptările tale, ele nu te mai controlează. Începi să gândești mai clar și mai chibzuit.

Nu tinde să ai întotdeauna dreptate. Dorința de a avea dreptate te determină să îți dorești întotdeauna să ieși învingător dintr-o ceartă. Acest lucru înseamnă că partenerul tău trebuie să piardă. De ce ți-ai dori asta?

Multe persoane pun accentul pe ce au comun cu partenerul, dar poate ar trebui să le pese prin ce sunt diferite de el? Orice diferență poate veni în completarea unui gol.

Când cineva îți respectă și îți împarte interesul pentru aceleași valori, te simți în siguranță. Atunci când cineva le neagă sau le atacă, te poți simți și tu amenințat. Iar lipsa unor valori comune poate cauza și părăsirea partenerului, dacă acest lucru nu este tratat adecvat.

Fiecare relație mai apropiată necesită compromis și respect din partea partenerului. Dacă persoana de alături nu va fi de acord cu asta, tu vei unica persoana care va face sacrificii.